Van Gaal heeft er vertrouwen in dat ManU de CL haalt

13 maart 2015, 17:22

Louis van Gaal heeft nog ruim twee maanden om te voorkomen dat zijn eerste seizoen bij Manchester United uitloopt op een enorme deceptie. Na de uitschakeling in de nationale bekertoernooien kan alleen een Champions League-ticket het seizoen van de Nederlander redden. Hiervoor moet Manchester United bij de eerste vier eindigen in de Premier League, momenteel staat het precies op de vierde plaats.

Deze vierde plek zou aan het eind van het seizoen dus net genoeg zijn voor de CL, maar de concurrentie is niet ver weg. Het in uitstekende vorm verkerende Liverpool staat op twee punten, vlak daarachter volgt Tottenham Hotspur. De Spurs hebben drie punten minder dan Man United en komen zondag naar Old Trafford.

Een cruciaal duel, en gezien de magere resultaten van United de laatste weken staat de druk er vol op voor de thuisploeg. Coach Louis van Gaal blijft daarentegen kalm. "Hoeveel vertrouwen ik erin heb dat we bij de eerste vier gaan eindigen in de Premier League? Evenveel als eerder", sprak de voormalig bondscoach vrijdag.

Volgens Van Gaal is binnen de selectie 'fantastisch' gereageerd op de FA Cup-uitschakeling tegen Arsenal, maandag. "Er is geweldig getraind, de spelers zijn bereid om alles te doen en geven alles. Daar ben ik heel blij mee en ik hoop dat we dit tegen Tottenham laten zien. Dit wordt de eerste van tien cruciale wedstrijden."

Robin van Persie is er nog niet bij tegen Tottenham, de aanvaller is niet hersteld van een blessure.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen