Van Gaal reageert: "Geen vernedering voor Falcao"

13 maart 2015, 18:21

In de FA Cup-kraker tegen Arsenal kwam Radamel Falcao niet in actie, de Colombiaanse spits werd door coach Louis van Gaal negentig minuten op de bank gehouden. Een dag later mocht de international wel voetballen, met het tweede elftal. De beslissing van Van Gaal om Falcao mee te sturen met het tweede deed in Engeland veel stof opwaaien en werd gezien als vernedering voor de spits, maar de coach ziet dat anders.

"Ik heb 25 spelers in mijn selectie, ik vind het belangrijk dat iedereen wedstrijdritme houdt", legt Van Gaal uit op de website van zijn ploeg. "Ik las dat het zo'n enorme vernedering zou zijn voor Falcao, maar ook Victor Valdes en Rafael deden mee. Bovendien speelde Michael Carrick eerder dit seizoen ook in het tweede elftal."

Van Gaal legt uit dat dergelijke beslissingen deel uitmaken van zijn visie. "Het toont de professionaliteit van de betreffende spelers, maar ook het beleid van de staf. Het is geen vernedering, het heeft te maken met professionaliteit. In trainingen heb je nooit dezelfde intensiteit als tijdens een wedstrijd. Natuurlijk is het niveau lager dan bij het eerste elftal, maar het is goed voor voetballers om dit soort wedstrijden te spelen."

Mogelijk mag Falcao zondag weer meedoen in het eerste van Manchester United, tegen Tottenham.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen