Doek lijkt te vallen voor Stevens na nieuwe nederlaag

13 maart 2015, 22:20

Een roemloze aftocht uit de Bundesliga dreigt voor Huub Stevens. Vrijdag verloor de Nederlander met zijn club VfB Stuttgart met 4-0 van Bayer Leverkusen. Hierdoor blijft de ploeg op de laatste plaats staan.

De problemen van Stuttgart worden met de week groter. De laatste zege van de ploeg dateert van het vorige jaar, op 16 december 2014 werd het 0-1 op bezoek bij Hamburger SV. Daarna speelde de landskampioen van 2007 nog negen competitieduels, niet één daarvan werd omgezet in een zege. Vier keer pakte het een puntje, vijfmaal bleef Stuttgart met lege handen.

Dat gebeurde ook tegen Leverkusen, al zag het daar aanvankelijk niet naar uit. Stuttgart begon prima aan het duel en was in de openingsfase zeker niet minder dan de Champions League-deelnemer, maar verzuimde te scoren. Leverkusen bleek wel efficiënt en leidde halverwege met 2-0, een stand die geen recht deed aan de verhoudingen. Maar het betekende meteen de nekslag voor het fragiele Stuttgart, in het tweede bedrijf kwam de ploeg er niet meer aan te pas.

Leverkusen, dat komende week met Atlético Madrid strijdt om een plek bij de laatste acht in de Champions League, liep uiteindelijk uit tot 4-0. De meest trefzekere man bij de thuisploeg was Josip Drmic, in de zomer overgenomen van 1.FC Nürnberg. De 26-jarige Zwitser maakte er twee en vijzelde zijn totaal van dit seizoen hiermee op naar zes doelpunten.

Voor Leverkusen kan het vizier nu op de CL-kraker met Atlético, waarin het een 1-0 voorsprong verdedigt, bij Stuttgart zal de onrust toenemen. De volgende wedstrijd is over acht dagen, thuis tegen middenmoter Eintracht Frankfurt. De grote vraag lijkt of Stevens dan nog als coach op de bank zit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen