Koeman ziet 'trage' Eredivisie: "Dat baart zorgen"

14 maart 2015, 10:40

Ronald Koeman is inmiddels werkzaam in de Premier League, maar dat betekent niet dat hij de Eredivisie niet meer volgt. Integendeel, de coach van Southampton probeert zoveel mogelijk wedstrijden uit de Nederlandse competitie te bekijken. Dat deed hij ook afgelopen zondag en hij kwam toen tot een harde conclusie.

"Voor de televisie keek ik zelf zondag naar Ajax-Excelsior en Feyenoord-NAC. Het viel me op hoe weinig strijd er in die duels was en hoe ongekend laag de intensiteit van het Nederlandse voetbal is", zegt hij in De Telegraaf. "Dat baart zorgen. Ajax heeft al moeite met Excelsior en Feyenoord won weliswaar met 3-0, maar het voetbal is veel te traag door het te lang rondspelen van de bal. Niemand durft vooruit te spelen. Vroeger leverden dit soort partijtjes dubbele cijfers op."

"Het maakt meteen duidelijk waarom veel spelers van de topclubs, die vroeg naar het buitenland willen, helemaal niet klaar zijn voor een grote competitie. Laat ze eerst eens minimaal drie jaar heel veel wedstrijden spelen in Nederland en zich sterk ontwikkelen. Van de jongeren is misschien alleen Memphis Depay klaar voor een volgende stap", denkt de oud-coach van Feyenoord. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen