Heracles met Avdic én Weghorst: "Opvallende keuze"

14 maart 2015, 15:09

Bij Heracles Almelo was het dit seizoen regelmatig stuivertje wisselen in de spits. John Stegeman koos vaak voor Wout Weghorst, terwijl ook Denni Avdic regelmatig een basisplaats kreeg van de coach. Morgen (zondag) laat Stegeman tegen ADO Den Haag beide spitsen vanaf minuut één spelen.

Dit omdat Bryan Linssen ontbreekt door een schorsing. Stegeman weet dat hij verrast met het opstellen van beide aanvallers. "Dat is misschien een opvallende keuze", zegt hij tegen TwenteSport. "Maar het zijn twee totaal verschillende types. Avdic kan zowel op negen spelen als op tien en gaat wat meer op zoek naar de bal. Hij voetbalt ook af en toe uit de spits. Wout blijft wat meer in de spits en gaat het duel aan met de verdedigers, waar Avdic de bal in de voeten wil en door wil voetballen."

Stegeman wil Avdic belonen voor zijn spel de laatste weken. "Denni heeft aangegeven dat hij zich prettiger voelt op het middenveld en hij is in uitstekende vorm de laatste tijd. Hij heeft het zelf afgedwongen." Weghorst heeft het momenteel moeilijker. Hij scoorde in de laatste vijf duels niet één keer. "Wout zit in een moeilijke periode", legt Stegeman uit. "Maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij zich daar wel uit knokt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen