Toornstra: "Meer risico in spel leggen om te excelleren"

14 maart 2015, 16:58

Jens Toornstra bewees in zijn eerste maanden bij Feyenoord een uitstekende aanwinst te zijn voor de Rotterdammers, maar de laatste periode is het wat pover wat de oud-speler van FC Utrecht laat zien. Dit komt volgens Toornstra omdat tegenstanders zich meer aanpassen aan de speelstijl van Feyenoord.

"De tegenstanders stellen zich meer in op ons. Voor de winterstop konden we meer druk zetten, mede omdat de tegenstanders wilden voetballen. Nu spelen ze meer de lange bal. Dat maakt het voor mij ook lastiger", zegt hij tegen RTV Rijnmond. De aanvallende middenvelder gaat meer nadenken tijdens wedstrijden als het minder gaat. "Ik focus me meer op het spelen van goede ballen. Als ik wil excelleren moet ik misschien meer risico nemen. In ieder geval probeer ik met werklust het team te helpen."

Morgen (zondag) gaat Feyenoord op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht. "Ik ben tevreden als we gewoon winnen", zegt Toornstra. "Wij moeten sowieso iedere wedstrijd honderd procent inzet tonen om te winnen, dus wat dat betreft is komend duel niet anders", aldus Toornstra, die zich met zijn club richt op het vasthouden van de derde plek. "Daar moeten we ons volledig op richten. Natuurlijk hoop ik op de tweede plaats, maar dat zal lastig worden." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen