Bayern wint ook zonder Robben simpel, Schalke gelijk

14 maart 2015, 17:45

Bayern München heeft voor de zesde keer op rij een competitiewedstrijd in winst omgezet. Op visite bij Werder Bremen werd er met 0-4 gewonnen en dat terwijl Arjen Robben en Franck Ribéry ontbraken. Schalke 04 kwam tegen laagvlieger Hertha BSC twee keer op achterstand, maar sleepte uiteindelijk wel een punt uit het vuur: 2-2. Hamburger SV ging hard onderuit bij 1899 Hoffenheim: 4-0. Rafael van der Vaart bekeek het gehele duel van de reservebank. 

Werder Bremen ging vol goede moed de strijd aan met Bayern. De ploeg, die na de winterstop prima presteert, had het gevoel dat er wel wat te halen viel tegen de koploper van de Bundesliga. Bayern had doordeweeks immers nog in de Champions League gespeeld en moest het in Bremen doen zonder de geblesseerde Robben en Ribéry. Al vrij snel werd duidelijk dat de hoop van Werder ongegrond was. Bayern, dat aantrad met José Reina in de goal, heerste en kwam in de 24ste minuut op voorsprong. Thomas Müller speelde op rechts en kwam vanaf de zijkant naar binnen. Met zijn linkervoet krulde hij de bal op Robben-achtige wijze in de kruising.

Die treffer betekende definitief een einde aan de aspiraties van Werder. De thuisploeg kreeg, zonder topschutter Franco Di Santo, weinig kansen om een goal te maken. In de 45ste minuut tekende Bayern voor de 0-2. David Alaba krulde een vrije trap prachtig in de bovenhoek en besliste het duel daarmee. Na de pauze nam Bayern wat gas terug, maar alsnog scoorde het twee keer. Robert Lewandowski vijzelde zijn doelpuntentotaal op met twee treffers in het laatste kwartier. Beide doelpunten kwamen tot stand door goed voorbereidend werk van Müller. In de slotfase kwam Philipp Lahm nog als invaller in het veld. Hij maakte voor het eerst sinds november, toen hij zijn enkel brak, weer minuten in de hoofdmacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen