Arsenal klopt West Ham, Bacuna geeft twee assists

14 maart 2015, 18:01   Bijgewerkt: 14 maart 2015, 18:19

Arsenal heeft de FA Cup-zege op het Manchester United van Louis van Gaal van afgelopen maandag een goed vervolg gegeven. De formatie van manager Arsene Wenger zegevierde zaterdag in de competitie met 3-0 in de thuiswedstrijd tegen West Ham United. Leandro Bacuna speelde met twee assists een belangrijke rol tijdens het bezoek van Aston Villa aan Sunderland, een degradatiekraker, en hielp zijn ploeg daarmee aan een 0-4 overwinning.

Arsenal begon scherp aan de ontmoeting met West Ham in het eigen Emirates Stadium. Al binnen vijf minuten had het 1-0 kunnen worden; na een hakbal van Olivier Giroud had Theo Walcot echter te veel tijd nodig. De aanvaller van Arsenal werd wel naar de grond gelopen door West Ham-verdediger James Collins, maar hield er geen strafschop aan over.

Arsenal bleef in de eerste helft de bovenliggende partij, maar ontsnapte wel enkele keren aan een achterstand. Zo moest keeper David Ospina zich in de twintigste minuut strekken op een volley van Kevin Nolan vanaf de rand van het strafschopgebied. Op slag van rust brak Giroud dan toch de ban voor de thuisploeg. De Fransman rondde een vloeiende aanval af met een schot met zijn linker, dat via de binnenkant van de paal in het doel belandde.

Pas in de laatste tien minuten van het tweede bedrijf wist Arsenal de partij op slot te gooien. Na een ingooi combineerden The Gunners fraai en maakte Aaron Ramsey het uiteindelijk af in de vorm van een treffer. Mathieu Flamini bepaalde kort daarna de eindscore op 3-0. Het was de achtste opeenvolgende thuiszege van Arsenal in de Premier League. Het nadert nummer twee Manchester City tot één punt, maar dat team gaat later op de avond nog op visite bij Burnley.

Vanwege een kuitblessure ontbrak Ron Vlaar bij Aston Villa in de degradatiekraker uit tegen Sunderland, maar Leandro Bacuna hoorde wel bij de eerste elf van de equipe uit Birmingham en beloonde het vertrouwen van zijn trainer Tim Sherwood met twee assists. De oud-speler van FC Groningen bereidde in de zestiende minuut de 0-1 voor van Christian Benteke en bediende de Belg op slag van rust nogmaals bij de 0-4, wat ook de eindstand was. Door de winst neemt Aston Villa de zestiende plek in de Premier League over van Sunderland. De werkgever van Bacuna en Vlaar staat zes punten boven de rode streep. Patrick van Aanholt stond in de basis bij Sunderland, dat een marge van vier punten naar de degradatieplaatsen heeft.

Basisspeler Erik Pieters ging met Stoke City met 1-0 onderuit in de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion, hekkensluiter Leicester City pakte thuis een punt tegen Hull City (0-0).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen