Atlético speelt voor derde week op rij gelijk in Spanje

14 maart 2015, 18:29   Bijgewerkt: 14 maart 2015, 21:13

Atlético Madrid lijkt titelprolongatie in La Liga definitief te kunnen vergeten. De ploeg van coach Diego Simeone speelde zaterdag voor de derde week op rij gelijk; op bezoek bij Espanyol bleef het 0-0. Daarmee mocht Atlético zich ook nog gelukkig prijzen, aangezien het in de volledige tweede helft een man minder had.

Atlético speelde in de eerste helft tegen Espanyol weinig klaar, maar moest op slag van rust wel verder met tien man. Miranda kreeg in de derde minuut van de extra tijd een directe rode kaart, nadat hij Abraham een elleboogstoot had gegeven.

In het tweede bedrijf kreeg Atlético, ondanks de numerieke minderheid, wel de betere kansen. Het dacht ook te scoren via Antoine Griezmann, maar het feest ging niet door omdat José Giménez een overtreding maakte in de aanval die aan de goal vooraf ging. In de 76ste minuut schonk Griezmann Raúl García een prachtige kans, maar ditmaal redde keeper Kiko Casilla knap. En ook uit een scrimmage in de 84ste minuut wisten de bezoekers uit Madrid niet te scoren.

Atlético blijft door het gelijkspel vierde in La Liga, op zes punten van koploper FC Barcelona. De Catalanen spelen later op de avond nog uit tegen Eibar.