Galatasaray geeft in slotfase 2-0 voorsprong uit handen

14 maart 2015, 20:16

Galatasaray leek zich thuis tegen Istanbul BB te gaan herstellen van de nederlaag tegen aartsrivaal Fenerbahçe van vorige week, maar in de Türk Telekom Arena werd in de slotfase een 2-0 voorsprong uit handen gegeven: 2-2.

Selçuk Inan bracht Galatasaray kort voor de pauze aan de leiding, vlak na de doelwissel tekende Umut Bulut voor de 2-0 en de ogenschijnlijke beslissing van de partij. Stadgenoot Istanbul BB, een subtopper in de Super Lig, knokte zich in de laatste elf minuten echter terug tot een 2-2 gelijkspel. Mehmet Batdal en Enver Sahin waren trefzeker voor de bezoekers.

Door het gelijkspel staat de koppositie van Galatasaray op de tocht. Fenerbahçe en Besiktas kunnen zondag passeren, zij spelen dan tegen respectievelijk Gençlerbirligi (uit) en Erciyesspor (thuis).

Wesley Sneijder had een basisplaats bij Galatasaray en maakte de negentig minuten vol.