FC Twente wint eindelijk weer en mag blijven hopen op EL

14 maart 2015, 20:29   Bijgewerkt: 14 maart 2015, 21:12

Na anderhalve maand waarin de tegenslagen elkaar in hoog tempo opvolgden, kan FC Twente eindelijk weer een beetje lachen. De Tukkers wonnen in de Grolsch Veste met 2-0 van PEC Zwolle, de nummer zes van de ranglijst, en verkleinen daarmee de achterstand op de provinciegenoot tot zes punten. Deelname aan de play-offs om Europees voetbal blijft zodoende mogelijk voor Twente, dat sinds 31 januari niet gewonnen had.

Het was een soort laatste kans, zo voelde het voor FC Twente. Als de ploeg zich nog wilde plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal, móest er zaterdag gewonnen worden van PEC Zwolle. Zwolle staat namelijk zesde, een plek die leidt tot deelname aan het toetje van het seizoen, FC Twente negende. De achterstand van de Tukkers bedroeg negen punten. Ook sc Heerenveen, dat zevende staat, is acht punten weg. Nieuw puntenverlies was dus uit den boze voor FC Twente, er moest een begin worden gemaakt met een inhaalslag.

Grolsch Veste fans supporters publiek

Grolsch Veste fans supporters publiek

Ondanks de personele problemen deed FC Twente, dat op dinsdag 7 april in de halve finale van de KNVB Beker opnieuw tegen PEC Zwolle speelt, het zeker niet slecht. Het begon gretig aan het duel en was in de eerste tien minuten een aantal keer dicht bij een goal, maar PEC bleef overeind en kwam langzaam maar zeker beter in het duel. Tot echt grote kansen leidde dat echter niet. De beste mogelijkheid van het eerste bedrijf was voor Hakim Ziyech, zijn kopbal werd gekeerd door keeper Warner Hahn. Direct na de pauze was ook Jesús Corona dicht bij de 1-0, maar ook ditmaal stond de zeer betrouwbare Hahn op de goede plaats voor Zwolle.

PEC leek wel tevreden met een gelijkspel en deed te weinig om FC Twente, dat door de recente tegenslagen in een fragiele staat verkeerde, omver te werpen. Het toonde niet de absolute wil om te winnen, iets dat bij de thuisploeg wél te bespeuren was. Toch bleef het lang 0-0, maar in het laatste kwartier kreeg Twente loon naar werken. Met een kopbal uit een corner opende Renato Tapia de score, even later maakte Hakim Ziyech er 2-0 van. De spelmaker tikte van dichtbij raak, uit de rebound na een poging van teamgenoot Youness Mokhtar.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen