Pover Manchester City gaat onderuit bij Burnley

14 maart 2015, 20:35   Bijgewerkt: 14 maart 2015, 21:13

Een pover optreden is Manchester City fataal geworden in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Burnley FC en daarmee mogelijk ook in de titelrace in de Engelse Premier League. Op Turf Moor verloor de sterrenploeg van coach Manuel Pellegrini zaterdag met 1-0, waardoor de achterstand op koploper Chelsea zondag kan oplopen tot acht punten. De Londenaren krijgen dan op Stamford Bridge visite van het Southampton van manager Ronald Koeman.

Door het verlies dreigt Manchester City binnen een paar dagen op twee fronten uitgeschakeld te worden. Want komende woensdag gaan The Citizens op bezoek bij FC Barcelona voor de return in de achtste finales van de Champions League. In Camp Nou moet Manchester City een 1-2 thuisnederlaag zien goed te maken, maar op basis van het spel dat vanavond werd gespeeld tegen Burnley, kan de regerend kampioen van Engeland beter thuis blijven.

Want Manchester City wist geen moment te imponeren tegen het gepromoveerde Burnley, dat tegen degradatie knokt. De manschappen van Pellegrini hadden nochtans alle reden om op hun hoede te zijn voor Burnley, aangezien eerder in het seizoen in het eigen Etihad Stadium al met 2-2 gelijk werd gespeeld tegen de bescheiden equipe.

Op haar hoede was Manchester City echter niet en dat werd in de 61ste minuut op fraaie wijze afgestraft door George Boyd. De Schot scoorde met een fraaie volley vanaf de rand van het strafschopgebied. Boyd kreeg de bal voor de voeten gekopt van Vincent Kompany, die ongelukkig met het hoofd een vrije trap wegwerkte.

In het resterende half uur nam de druk van Manchester City op het doel van Burnley wel toe, maar tot een kansenregen leidde dat niet. De gelijkmaker bleef dan ook uit, al hadden de bezoekers in de slotfase wellicht recht op een strafschop na een overtreding op Pablo Zabaleta. Ze kregen echter niets.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen