Benfica houdt thuis voor negende keer op rij de nul

14 maart 2015, 21:15   Bijgewerkt: 14 maart 2015, 21:35

Ploegen die dit seizoen in de Portugese competitie een bezoek brengen aan het Estadio da Luz voor een duel met Benfica hebben vrijwel allemaal niets te vertellen en Sporting Braga is daar geen uitzondering op gebleken. Benfica zegevierde zaterdag met 2-0 over de nummer vier van de ranglijst.

Gezien de positie van Braga op de ranglijst van de Liga ZON Sagres had Benfica het best wel eens moeilijk kunnen krijgen, maar niets bleek minder waar. Benfica-keeper Júlio César werd amper getest en het was de thuisploeg die veelvuldig in balbezit was en aanviel. Dat leverde uiteindelijk twee doelpunten op. Jonas opende in de 21ste minuut de score met een fraai afstandsschot, Eliseu zorgde een kwartier voor tijd voor de beslissing. Braga was na een uur met tien man komen te staan, Tiago Gomes kreeg twee keer geel.

Benfica, waar Ola John in de slotfase een kleine tien minuten mocht meedoen, won daarmee haar tiende opeenvolgende thuiswedstrijd in de competitie. Voor de negende keer in successie werd zelfs de nul gehouden door de formatie van coach Jorge Jesus. Koploper Benfica heeft nu een voorsprong van zeven punten op nummer twee FC Porto, dat zondag nog wel Arouca ontvangt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen