Cambuur revancheert zich met overwinning op Utrecht

14 maart 2015, 21:55   Bijgewerkt: 14 maart 2015, 22:59

Cambuur heeft vanavond orde op zaken gesteld in het thuisduel met FC Utrecht. De ploeg moest en zou zich revancheren voor de forse nederlaag van vorig weekend op bezoek bij PEC Zwolle, en dat lukte. De Leeuwarders lieten bij vlagen heerlijk voetbal zien en stuurden de Domstedelingen door goals van Bakker, Van de Streek en Rosheuvel met lege handen naar huis: 3-1.

Cambuur kende vorige week een teleurstellend resultaat op bezoek bij subtopper PEC Zwolle. De mannen van trainer Henk de Jong gingen roemloos met 6-1 onderuit. De ploeg speelde een redelijke eerste helft, maar zakte in het tweede bedrijf volledig door de mand. De Jong sprak voorafgaand aan de ontmoeting met FC Utrecht dan ook de noodzaak uit voor een goed resultaat: "We hebben absoluut iets recht te zetten."

FC Utrecht won vorige week in eigen huis met 6-2 van AZ en bleek op voorhand een geduchte tegenstander te zijn. Gezien de ranglijst ontlopen beide ploegen elkaar maar weinig: Cambuur staat tiende en Utrecht bezet plek elf. In eerste instantie lieten de Domstedelingen de thuisploeg het spel maken en zakte het zelf in. Maar naar gelang de minuten verstreken, mondde de ontmoeting uit in een open wedstrijd.

Het spel veerde vervolgens op en neer. Utrecht kwam zelfs langszij toen Vitas in de fout ging. Hij anticipeerde verkeerd op een inkomende bal, waarna Duplan profiteerde. De Fransman nam de bal op de slof en schoot hem via de binnenkant paal snoeihard tegen de touwen. Slechts een minuut later zette Van de Streek de thuisploeg alweer op voorsprong. Hij schoot knap raak uit een voorzet van Narsingh. Beide ploegen kregen in het restant van de eerste helft een handvol kansen, maar wisten niet meer tot scoren te komen.

De tweede helft was een stuk onaantrekkelijker voor de neutrale toeschouwer; beide ploegen speelden in het eerste deel behouden. Zowel Haller als Janssen had nog een grote kans op de gelijkmaker, maar kwamen niet tot scoren. Ogbeche raakte in de slotfase de deklat, juist op het moment dat Utrecht aandrong. Maar daardoor liet de ploeg achterin ruimte voor Cambuur om op de counter te zinspelen; en dat deden de Leeuwarders met verve. Het was Rosheuvel die er in de slotseconden op snelheid vandoor ging en oog in oog met Robbin Ruiter niet faalde. De vleugelspeler schoof de bal beheerst binnen en bepaalde hiermee de eindstand op 3-1.