Van Gaal: "United tevreden over mijn werkwijze"

Ger
15 maart 2015, 10:37

Hoewel Louis van Gaal veel kritiek krijgt te verwerken van pers en fans over het magere spel van Manchester United, voelt de oud-bondcoach van Oranje nog altijd de steun van het clubbestuur. Veel valt er de komende maanden niet meer te winnen, maar vanaf volgend seizoen hoopt hij bij de Engelse grootmacht nog meer zijn stempel op het elftal te kunnen drukken.

Volgens Van Gaal komt het voetbal van United deze jaargang nog niet goed uit de verf omdat zijn spelers moeten wennen aan zijn manier van werken. The Red Devils bezetten momenteel de vierde plaats in de Premier League. De verschillen met achtervolgers Liverpool en Tottenham Hotspur zijn echter klein. Van Gaal maakt zich na een onderhoud met de Glazer-familie, die United financieel in handen hebben, echter geen zorgen over zijn positie. "Ik heb met de Glazers gesproken. Ik denk dat ze tevreden zijn over de manier waarop ik de club leidt", zegt Van Gaal. "Ik ben aangenomen op basis van mijn kwaliteiten en mijn filosofie."

United speelt vandaag (zondag) op Old Trafford een belangrijke wedstrijd tegen Tottenham. Met een zege komt een eindklassering in de top vier weer dichterbij en lonkt ook deelname aan de Champions League. In dat geval krijgt Van Gaal de kans om komende zomer weer flink in zijn selectie te investeren. "We moeten wachten op een belangrijke zege in een topwedstrijd. Dan doen we misschien wat meer vertrouwen op om onze andere duels te winnen", aldus Van Gaal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen