Koeman met Southampton gelijk tegen Chelsea

Ger
15 maart 2015, 16:41   Bijgewerkt: 15 maart 2015, 20:34

Chelsea heeft niet optimaal weten te profiteren van de nederlaag van titelrivaal Manchester City. De koploper van de Premier League bleef op het eigen Stamford Bridge op een 1-1 gelijkspel steken tegen Southampton. Voor de manschappen van manager Ronald Koeman was Dusan Tadic, oud-speler van FC Groningen en FC Twente, trefzeker vanaf de penaltystip.

Chelsea had een overwinning tegen Southampton goed kunnen gebruiken. De Londenaren gaan weliswaar aan de leiding in de competitie, maar de laatste tijd vallen de resultaten tegen. Zo speelde Chelsea gelijk tegen Burnley (1-1) en leverde het duel met West Ham United magere een 1-0 zege op. Deze week kreeg de equipe van coach José Mourinho in de Champions League bovendien een nieuwe klap. In de achtste finales bleek Paris Saint Germain over twee wedstrijden te sterk.

Bij Southampton deed bij afwezigheid van de geblesseerde Eljero Elia en de gepasseerde Graziano Pellè een andere oud-speler van de Eredivisie van zich spreken. Dusan Tadic tekende in de negentiende minuut voor de gelijkmaker. De bal was op elf meter gegaan na een overtreding van Nemanja Matic op Mané. Acht minuten eerder was Chelsea op voorsprong gekomen door een doelpunt van Diego Costa.

Na de hervatting domineerde de thuisploeg, al bleef Southampton via de counter gevaarlijk. Ondanks enkele grote kansen aan beide kanten, bleven meer treffers uit. Door de remise verzuimt Chelsea echt afstand te nemen van Manchester City. De nummer twee verloor zaterdag verrassend met 1-0 van Burnley, en heeft nu zes punten achterstand. City speelde inmiddels wel een wedstrijd meer.