PSV weer iets dichter bij de titel na zege op Groningen

Ger
15 maart 2015, 16:32

PSV heeft opnieuw geen fout gemaakt in de race om het kampioenschap. In het eigen Philips Stadion werd FC Groningen met 2-1 verslagen, na vooral een sterke tweede helft. Dankzij doelpunten van Georginio Wijnaldum en Nicolas Isimat-Mirin bleven de punten in Eindhoven: 2-1.

Maar het was FC Groningen dat op gretige wijze liet zien te willen winnen in Eindhoven. Het kreeg al meteen een handjevol goede kansen om te scoren, maar liet dat na. Nick van der Velden, die opnieuw mocht beginnen in de voorhoede van trainer Erwin van de Looi, tikte bijna binnen in de korte hoek en smaakmaker Tjaronn Chery mikte de bal net voorlangs. De bezoekers uit het hoge noorden vergaten zichzelf te belonen, iets wat dit seizoen vaker het probleem is, met name in uitwedstrijden. Op vreemde bodem wist Groningen in de laatste zes duels slechts één keer de volle buit te pakken. De laatste zege buitenshuis dateert al weer van november vorig jaar, op bezoek bij FC Twente (1-2).

Het was al weer de derde penalty van de laatste vier die werd gemist door PSV, dat overigens ook andere mogelijkheden onbenut liet. Pas na ruim een uur spelen konden de aanwezige supporters weer juichen. Na gemiste kansen van onder andere doelpuntenmaker Wijnaldum en Memphis Depay die vaak slordig balverlies leed, was het een verdediger die wél 't net vond. Nicolas Isimat-Mirin tikte oplettend binnen uit een corner. De assist was van De Jong. Ondanks zijn gemiste penalty speelde de topscorer zeer sterk en hij won vrijwel ieder luchtduel.

Eindstand in Brabant: 2-1. De koploper begaat ook tegen FC Groningen geen fout, het verschil met de achtervolger uit Amsterdam blijft elf punten en de titel komt weer iets dichterbij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen