Cocu looft wilskracht van PSV tegen FC Groningen

15 maart 2015, 18:27

PSV-trainer Phillip Cocu is van mening dat zijn elftal de thuiszege op FC Groningen op wilskracht heeft afgedwongen. Bij rust was de score in het Philips Stadion 1-1, maar halverwege de tweede helft maakte Nicolas Isimat-Mirin het verschil (2-1).

"We begonnen niet goed aan de wedstrijd. We waren niet scherp, niet alert en stonden niet goed", zegt Cocu op de officiële website van PSV. "Gelukkig was onze eerste kans raak en daarna werd het gelijkwaardig. Helaas laten we na om 2-0 te maken, want dan is de wedstrijd gespeeld denk ik. Dat gebeurt niet en daardoor krijgen we het nog moeilijk. De ruststand was zeker terecht. Wij speelden niet op ons normale niveau in de eerste helft."

"Na de rust kwamen we een stuk beter voor de dag en dat resulteerde uiteindelijk in een goal. In de slotfase laten we na om uit de counter de wedstrijd definitief te beslissen. Met wilskracht en de overtuiging als team zie je dat je ook kan winnen. Daar is deze overwinning een mooi voorbeeld van geweest", besluit Cocu.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen