ManU dankzij superieure eerste helft langs Spurs

15 maart 2015, 18:54   Bijgewerkt: 15 maart 2015, 19:18

In de laatste weken was het spel van Manchester United lang niet altijd van een niveau om over naar huis te schrijven, maar zondag hebben de manschappen van manager Louis van Gaal in de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur laten zien wat zij in hun mars hebben. Manchester United wervelde in de eerste 45 minuten en leidde bij rust al met 3-0. Dat bleek ook de eindstand op Old Trafford.

Van Gaal moest het voor de kraker tegen Tottenham stellen zonder Robin van Persie en Angel Di Maria. De Nederlander is geblesseerd, de Argentijn geschorst. De voormalig Oranje-bondscoach koos daarom voor een middenveld bestaande uit Juan Mata, Ander Herrera, Michael Carrick, Marouane Fellaini en Ashley Young, met Wayne Rooney daarvoor als enige aanvaller. Radamel Falcao, deze week in het nieuws omdat Van Gaal hem met het tweede had laten meedoen, was slechts invaller. Daley Blind startte als linksback bij Manchester United.

De keuzes van Van Gaal bleken de juiste, want Manchester United maakte een uitstekende indruk op het eigen Old Trafford. Vooral Michael Carrick speelde een goede pot. De middenvelder was in de negende minuut de aangever bij de 1-0 van Fellaini. De Belg schoof de bal met links in de verre hoek na een fraaie steekpass van Carrick, die de marge tien minuten later zelf verdubbelde. De middenvelder kopte raak nadat Tottenham een hoekschop niet weg kreeg. Rooney was in de 34ste minuut verantwoordelijk voor de derde ManU-treffer. De spits gaf de Spurs-defensie het nakijken met een solo.

In de tweede helft was het spel van Manchester United van een minder hoog niveau, maar in de problemen kwam het niet meer. The Red Devils blijven ondanks de winst op de vierde plaats in de Premier League, maar het verschil met nummer drie Arsenal bedraagt weer één punt. De Londenaren wonnen zaterdag met dezelfde cijfers van West Ham United. Manchester United heeft nu ook stadgenoot Manchester City scherp in het vizier, na een 1-0 nederlaag van de regerend kampioen van Engeland bij laagvlieger Burnley op zaterdag.

In de middenmoot van de Engelse competitie boekte Everton een 3-0 thuiszege op Newcastle United, waar Tim Krul en Daryl Janmaat een basisplaats hadden en Vurnon Anita op de bank bleef. Romelu Lukaku was met een assist op Jamie McCarthy in de twintigste minuut en een rake penalty in de 56ste minuut belangrijk voor Everton. Op aangeven van voormalig Vitesse-speler Christian Atsu bepaalde Ross Barkley in blessuretijd de eindscore op 3-0. Newcastle-verdediger Fabricio Coloccini stond bij het laatste Everton-doelpunt al niet meer op het veld; de Argentijn kreeg in de 59ste minuut rood.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen