Van Gaal heel blij met zege en manier van spelen

15 maart 2015, 23:52

Louis van Gaal is tevreden over het spel van Manchester United in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De manschappen van de Nederlandse oefenmeester maakten vooral in de eerste helft een sterke indruk en leidden bij rust al met 3-0. Dat was ook de eindstand op Old Trafford.

"Wellicht op de eerste vijf minuten na, hebben we over de hele wedstrijd de controle gehad", zegt Van Gaal op de officiële website van Manchester United. "We hebben prachtige doelpunten gemaakt, niet heel veel weggegeven. We hebben dus goed gespeeld, daar hou ik een heel fijn gevoel aan over, maar ik ben ook heel blij met het resultaat."

Manchester United herpakte zich met de winst op The Spurs van de FA Cup-nederlaag tegen Arsenal van afgelopen maandag. Van Gaal: "De spelers hebben tijdens de training hun spirit laten zien, ondanks het verlies tegen Arsenal. Die wedstrijd was heel belangrijk voor ons, want we wilden het toernooi winnen. Maar we verloren van onszelf en dat wisten de spelers ook. Als je op de training erna dezelfde spirit kan laten zien als daarvoor, dan ben je een fantastische prof. Dat is niet overal zo na een nederlaag, weet ik uit 25 jaar ervaring. Daarnaast heb ik het gevoel dat de spelers achter het systeem staan. Dat is ook een groot voordeel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen