De Jong mist weer penalty: "Volgende aan de beurt"

Ger
16 maart 2015, 08:41

Luuk de Jong verschijnt voorlopig niet meer achter de bal als PSV een strafschop krijgt toegewezen. De spits faalde zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (2-1) voor de tweede keer op rij vanaf elf meter.

"Ik verdien het nu niet om een penalty te nemen", aldus De Jong tegen het ANP. Zijn misser past in de moeizame relatie van PSV met strafschoppen dit seizoen. Memphis Depay was aanvankelijk de nummer één op het lijstje bij de Eindhovenaren, maar na twee mislukte pogingen moest hij plaatsmaken voor De Jong. De spits benutte vorige maand een penalty tegen FC Dordrecht, maar miste vervolgens tegen Zenit Sint Petersburg en dus weer tegen FC Groningen.

"Iedereen wil penalty's nemen en doelpunten maken, maar als je mist, is de volgende aan de beurt. Zo simpel is het, daar doe ik niet moeilijk over", aldus De Jong. "Ik laat het aan Georginio Wijnaldum (aanvoerder PSV, red.) over. Als hij zegt: jij neemt de volgende, dan ga ik er staan. Maar ik durf te wedden dat hij mij niet aanwijst. Nu is iemand anders aan de beurt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen