Over de grens: wat opviel in het buitenland

16 maart 2015, 16:55

Vier dagen na de pijnlijke Champions League-uitschakeling tegen Paris Saint Germain had Chelsea een gouden zaak kunnen doen in de strijd om de Engelse titel, maar de ploeg profiteerde maar half van de nederlaag die Manchester City leed bij Burnley (0-1). Tegen Southampton, de club van manager Ronald Koeman, werd het 1-1. Ook PSG bleek na de zware CL-strijd met Chelsea nog niet okselfris en verloor van Bordeaux, tot woede van Zlatan Ibrahimovic. FCUpdate.nl pikt enkele opvallende zaken van het voetbalweekend in het buitenland erop. Met aandacht voor Zlatan, Wayne Rooney, Moestafa el Kabir, Ryan Donk en Gareth Bale.

Donk doet een Vertonghen

Spandoek.

Spandoek.

Donk was niet de enige Nederlander die afgelopen weekend van zich deed spreken in Turkije. Ook Royston Drenthe en voormalig NEC-speler Moestafa el Kabir waren trefzeker, voor respectievelijk Genclerbirligi en Kayseri Erciyesspor. El Kabir maakte zelfs de winnende tegen titelkandidaat Fenerbahçe (2-1).

Rooney knock-out op Old Trafford

Zlatan vindt Frankrijk een schijtland

Overigens was het opvallend dat uitgerekend Ibrahimovic zich beklaagde over de arbitrage, want een andere ploeg had veel meer reden tot klagen in de Ligue 1. In de topper tegen koploper Olympique Lyon opende Olympique Marseille in de 83ste minuut via Lucas Ocampos de score, zijn inzet ging in zijn geheel over de doellijn heen. Dit werd echter niet waargenomen door de arbitrage en omdat er geen doellijntechnologie was in het Stade Velodrome van Marseille, stond de thuisploeg machteloos. Het bleef zodoende 0-0.

Ronaldo niet blij met doelpunt Bale

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen