FC Twente verlengt met Deens talent: "Hij groeit in zijn rol"

16 maart 2015, 16:54

FC Twente ziet toekomst in Joachim Andersen. De 18-jarige Deense verdediger heeft een nieuw contract gekregen, dat hem tot de zomer van 2018 in de Grolsch Veste houdt. De verbintenis bevat bovendien een optie voor nog twee seizoenen.

Andersen kwam in de zomer van 2013 naar FC Twente, dat hem overnam van FC Midtjylland. Eerder deze maand, tegen Willem II, debuteerde hij in het eerste en ook zaterdag tegen PEC Zwolle maakte hij minuten.

"Afgelopen anderhalf jaar heb ik een leerzame periode bij FC Twente gehad. Ik heb op jonge leeftijd al veel wedstrijden gespeeld in de Jupiler League en dat waren voor mij goede ervaringen. Mijn debuut tegen Willem II was een nieuwe stap, een bewijs dat ik op de goede weg ben. Dit seizoen hoop ik meer minuten te maken, ik weet dat ik scherp moet blijven om op dit niveau door te groeien", reageert Andersen op zijn contractverlenging.

"Joachim heeft afgelopen periode een sterke ontwikkeling doorgemaakt en dat heeft zich uitbetaald in een debuut in de Eredivisie. Hij heeft op jonge leeftijd al veel ervaring opgedaan in de Jupiler League. Joachim is nog jong, maar presenteert zich goed en groeit in zijn rol. Het is mooi dat hij langer aan de club verbonden blijft", laat coach Alfred Schreuder van FC Twente weten op de website van de ploeg uit Enschede.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen