Inzaghi moet vrezen na deceptie bij Viola, Anderson schittert

16 maart 2015, 21:26   Bijgewerkt: 16 maart 2015, 21:41

Is Filippo Inzaghi, als hij dinsdag wakker wordt, nog trainer van AC Milan? Dat is na vanavond (maandag) de grote vraag. I Rossoneri werden in de uitwedstrijd tegen Fiorentina met de zoveelste teleurstelling van het seizoen geconfronteerd; in Florence werd in de slotfase een 0-1 voorsprong volledig uit handen gegeven: 2-1. Hierdoor lijken de dagen van Inzaghi in de modestad nu echt geteld. Ondertussen pakte Lazio aan de hand van seizoensrevelatie Felipe Anderson drie punten bij het bezoek aan Torino: 0-2.

Eigenlijk was het al een verrassing dat Inzaghi tegen Fiorentina nog in de dug-out zat bij AC Milan. Het was de verwachting dat de voormalige spits ontslagen zou worden na het 2-2 gelijkspel van afgelopen speelronde in het eigen San Siro tegen Hellas Verona. Eigenaar Silvio Berlusconi liet zich er echter door directeur Adriano Galliani van overtuigen om Inzaghi nog een kans te geven, uit tegen Fiorentina. Inzaghi had het beter kunnen treffen, want de Toscaanse tegenstander strijdt om Champions League-voetbal, is nog actief in de Europa League en imponeerde anderhalve week geleden met een zege op Juventus in de Coppa Italia.

Wel was Milan tot vanavond al bijna tien jaar ongeslagen in het Stadio Artemio Franchi van Fiorentina en die reeks leek een passend vervolg te krijgen. De manschappen van Inzaghi, met basisspeler Marco van Ginkel, kwamen in de 56ste minuut op voorsprong, weliswaar met enig geluk. Mattia Destro veranderde een schot van Giacomo Bonaventura vanaf de rand van het strafschopgebied van richting, waardoor Fiorentina-keeper Neto kansloos was.

Fiorentina was tot de tegengoal geen schim van de ploeg die onlangs won van onder meer Tottenham Hotspur en Juventus, uitgezonderd een opleving in het tweede deel van de eerste helft. In die fase was de thuisploeg ook dicht bij een voorsprong, José Basanta kopte uit een vrije trap op de lat. Na de 0-1 nam de Toscaanse druk naar voren toe, maar tot echt grote kansen leidde dat aanvankelijk niet. Toch werd in de slotfase orde op zaken gesteld. Invaller Joaquín was de grote man bij de ommekeer. De Spaanse aanvaller leverde in de 83ste minuut de voorzet waaruit Gonzalo Rodríguez raak kopte en zorgde drie minuten later zelf met het hoofd voor de 2-1. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Destro nog een grote kans op de gelijkmaker, maar Neto redde en dus lijkt het einde verhaal voor Inzaghi bij Milan.

AC Milan blijft door het verlies op 35 punten steken, waarmee het tiende staat in de Serie A. Fiorentina bezet nog steeds de vijfde plek, maar heeft nu 45 punten. Dat is er één minder dan nummer vier Napoli, dat zondag met 2-0 verloor bij Hellas Verona. De derde plaats, goed voor een ticket voor de voorronde van de Champions League, is na vanavond alleen in handen van Lazio. De Romeinen wonnen met Stefan de Vrij in de basis en Edson Braafheid op de bank met 0-2 bij Torino. Felipe Anderson maakte met twee goals in de laatste twintig minuten het verschil, de eerste was een fraaie solo.