NEC kan vrijdag kampioen worden na monsterzege

16 maart 2015, 22:15   Bijgewerkt: 16 maart 2015, 22:42

NEC kan komend weekend, in de dertigste speelronde, al kampioen worden in de Jupiler League. De formatie van coach Ruud Brood maakte maandag indruk met een 7-0 thuiszege op subtopper FC Volendam. Als NEC aanstaande vrijdag drie punten pakt bij MVV en nummer twee FC Eindhoven thuis niet wint van Sparta, dan is de titel én een terugkeer naar de Eredivisie binnen voor de Nijmegenaren.

Door de overtuigende overwinning op Volendam heeft NEC tachtig punten, met nog acht wedstrijden te gaan. FC Eindhoven ging met 3-2 onderuit bij FC Emmen en blijft daardoor op 59 punten steken. De Brabanders zijn de enige die NEC nog van het titelfeest kunnen houden, want nummer drie Roda JC verloor op eigen terrein met 2-4 van Telstar en heeft nu een onoverbrugbare achterstand van 25 punten op de koploper.

Eindhoven en Roda JC slaagden er niet in uit te lopen op Volendam. De Brabanders knokten zich op visite bij FC Emmen met twee goals van Joey Sleegers van een 2-0 achterstand terug tot 2-2, maar door een treffer van Cas Peters in de 76ste minuut werd met 3-2 verloren. Door toedoen van Kevin van Essen en Tarik Tissoudali keek Roda JC al binnen 22 minuten tegen een 0-2 achterstand aan in het thuisduel met Telstar. Ralf Seuntjens maakte er in de 58ste minuut zelfs 0-3 van, maar Tom van Hyfte en Danny Schreurs zorgden toch nog voor een spannende laatste twintig minuten. Een Limburgse gelijkmaker zat er echter niet in, in blessuretijd werd het via Seuntjens zelfs nog 2-4.

Nummer vijf FC Oss naderde Volendam tot één punt, met een 4-1 overwinning op hekkensluiter RKC Waalwijk. Johnatan Opoku nam alle vier de Brabantse treffers voor zijn rekening. Emmen en VVV Venlo staan gedeeld zesde met vijftig punten. Laatstgenoemde club won eveneens ruim voor eigen publiek, FC Den Bosch werd met 4-0 aan de kant gezet. Melvin Platje was met twee goals de matchwinner in de Koel.

Bij Jong Ajax maakte Kolbeinn Sigthórsson na een knieblessure zijn rentree. De IJslandse aanvaller deed ruim een uur mee in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Scoren deed hij niet, desondanks zegevierden de Amsterdammers met 3-0. Stijn Schaars mocht opnieuw wedstrijdritme opdoen bij Jong PSV. De middenvelder kwam thuis tegen MVV zelfs tot scoren, al was dat niet voldoende voor de drie punten: 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen