Advocaat aan de slag bij Sunderland: "Heel grote club"

16 maart 2015, 23:25   Bijgewerkt: 17 maart 2015, 00:48

Dick Advocaat was al in heel wat landen actief als trainer. De 67-jarige Hagenaar werkte in Nederland, Schotland, Duitsland, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, Rusland, België en Servië. Engeland ontbrak nog op zijn lijstje, maar daar is verandering in gekomen. Advocaat wordt dinsdag bij Sunderland gepresenteerd als opvolger van de maandag ontslagen Gus Poyet.

"Dit is wat ik altijd nog eens wilde doen, de Premier League", zegt Advocaat tegen het Algemeen Dagblad. "De Premier League is en blijft een fenomenale competitie. Als coach wil je daar nog wel werken, dat blijft trekken."

Advocaat debuteert zaterdag met een wedstrijd tegen West Ham United als manager van Sunderland. "Dan is er de interlandonderbreking. En dan wacht de derby met Newcastle United. Dat is echt iets om naar uit te kijken, want geloof me. Dit is gewoon een heel grote club", besluit hij.

Advocaat heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij Sunderland. Of beide partijen na de zomer met elkaar verder gaan, wordt later besproken. Hij wil Zjelko Petrovic meenemen als assistent. Eerder was de oud-speler van onder meer PSV en RKC Waalwijk al bij Servië de rechterhand van de kleine generaal.

Advocaat moet Sunderland in de Premier League zien te houden. De marge naar de rode streep bedraagt slechts één punt, na de 0-4 thuisnederlaag tegen concurrent Aston Villa van afgelopen zaterdag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen