Reading naar halve finale FA Cup: "Geweldige sfeer"

Ger
17 maart 2015, 10:46

Reading FC plaatste zich maandagavond via een replay voor de halve finales van de FA Cup. De eerstedivisionist was op eigen veld met 3-0 te sterk voor Bradford City. Manager Steve Clarke looft vooral de rol van de supporters.

Reading kende een vliegende start dankzij treffers van Hal Robson-Kanu en Garath McCleary. Na de pauze legde Jamie Mackie de eindstand vast. De bezoekers stonden toen al een paar minuten met tien man op het veld na een rode kaart voor Felipe Morais. "Ik ben blij voor de supporters, die massaal aanwezig waren. De fans zorgden voor een geweldige sfeer in het stadion en de spelers pakten het prima op", aldus Clarke. Beide clubs troffen elkaar voor een tweede keer omdat de eerste ontmoeting op het veld van Bradford, dat nog een afdeling lager speelt dan Reading, geen winnaar opleverde (0-0).

Reading speelt in de halve eindstrijd tegen bekerhouder Arsenal. De andere halve finale gaat tussen Aston Villa en de winnaar van de replay tussen Liverpool en Blackburn Rovers die pas voor woensdag 8 april op het programma staat. De halve finales worden op zaterdag 18 en zondag 19 april op Wembley afgewerkt. Voor Bradford was de uitschakeling een flinke domper. Eerder in het toernooi had de ploeg nog gestunt met een 4-2 zege bij Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen