Barça praat niet over 'treble': "Dat kan ons afleiden"

17 maart 2015, 16:11

Niet zo lang geleden werd gesproken over een kleine crisis bij FC Barcelona, maar inmiddels ziet de wereld er heel anders uit in Camp Nou. Barça staat aan kop in Spanje, in de finale van de Copa del Rey en kan woensdag ten koste van Manchester City de laatste acht van de Champions League bereiken.

Als Barça in eigen huis tegen Man City een 2-1 voorsprong vast weet te houden, blijft het dus zicht houden op drie hoofdprijzen. De 'treble' behoort tot de mogelijkheden, al wil Andrés Iniesta daar niet te veel aan denken. "Het is niet zo dat we daar als spelers samen over praten", beweert hij op UEFA.com in aanloop naar de return tegen Man City. "Iedere speler zal voor zichzelf weten wat onze kwaliteiten en kansen zijn. We weten dat we een goede kans hebben om tot het laatst om iedere prijs mee te vechten, maar dat biedt geen enkele garantie. Denken aan een treble kan ons alleen maar afleiden, onze focus moet nu op het duel van woensdag liggen."

Iniesta erkent dat Barça in uitstekende vorm verkeert. "Het team draait goed, dat is al een tijdje zo. We naderen nu een cruciaal deel van het seizoen, waarin ieder detail beslissend kan zijn. Je kan nooit voorspellen wat er precies gaat gebeuren, maar we voelen ons goed en gaan de komende duels met vertrouwen tegemoet."

Vier dagen na de CL-wedstrijd tegen Manchester City is de Spaanse Clásico tegen Real Madrid.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen