Van den Herik vindt dat Feyenoord-top moet opstappen

17 maart 2015, 17:40

Jorien van den Herik is niet mild in zijn kritiek op de leiding van Feyenoord. De voormalig voorzitter baalt als een stekker van de langslepende soap rond het stadion van de Rotterdamse club. Het is nog altijd niet gelukt om een goed plan van de grond te krijgen en Van den Herik vindt het hoog tijd dat er, om die reden, koppen gaan rollen. De gehele top van de club moet opstappen, stelt hij in NRC Handelsblad.

Feyenoord is al jaren bezig met de plannen voor een nieuw stadion en Van den Herik is de situatie, nu de club weer helemaal terug bij af lijkt te zijn, beu. "Ik ben een supporter die teleurgesteld vaststelt dat men niet uitblinkt in koersduidelijkheid. Ik lees alleen de trieste verwachting dat de aansluiting met Ajax en PSV nog jaren zal duren. Afgewisseld met af en toe zo'n tsjakka-kreetje dat bij de bouw van een stadion de spelerssalarissen verdubbeld gaan worden, zonder enige cijfermatige onderbouwing", bromt de voormalig preses. Van den Herik vindt dat de hele top, inclusief de commissarissen van de club en het stadion, moet opstappen.

Zelf hoopt Van den Herik dat Feyenoord een compleet nieuw stadion krijgt. Dit heeft wat hem betreft de voorkeur boven een verbouwing van de huidige Kuip. "Maar dan moet het wel een landmark worden, zoals bijvoorbeeld het Sydney Opera House. Ik vind ook dat de stad Rotterdam - die zich terecht profileert als een van de grootste havens in Europa - een dergelijk stadion zou moeten realiseren", aldus de voormalig bestuurder.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen