Klopp lacht om opdracht Dortmund: "We moeten kalm blijven"

17 maart 2015, 18:55

Als Italiaanse ploegen over het algemeen één aspect van het voetbal beheersen, is het een resultaat uit het vuur slepen en achterin de boel dicht houden. Dat is precies wat Juventus woensdag bij Borussia Dortmund wil doen, na de 2-1 zege in de heenwedstrijd. Dortmund zal moeten scoren, anders ligt het eruit.

Coach Jürgen Klopp van Dortmund blikt daags voor de wedstrijd enigszins jolig vooruit op de opdracht van zijn ploeg. "We moeten een Italiaanse ploeg verslaan die aan een gelijkspel genoeg heeft. Dat is een hele uitdaging", lachte hij. "Maar we moeten overal op voorbereid zijn en tijdens de wedstrijd kalm blijven."

Een doelpunt moet Dortmund sowieso maken, maar dat lukte niet in de afgelopen twee competitieduels. Dat gegeven baart verdediger Mats Hummels geen zorgen. "De weken daarvoor scoorden we vrij veel, dus ik zie dat niet als een probleem. We moeten scherp zijn voor het doel van Juventus en de kansen die we krijgen, meteen rijpen. Zo veel kansen zullen we namelijk niet krijgen tegen deze tegenstander", denkt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen