Simeone prijst doelman Oblak en teamspirit Atlético

18 maart 2015, 08:36

Atlético Madrid had niet bepaald goede papieren om door te gaan naar de kwartfinale van de Champions League, maar slaagde er dinsdagavond in het eigen Estadio Vicente Calderón in om de 1-0 nederlaag in Duitsland goed te maken tegen Bayer Leverkusen. Los Rojiblancos wonnen met 1-0 en dwongen in de penaltyserie plaatsing voor de volgende ronde af.

Coach Diego Simeone stond weer wild gebarend langs de lijn en was opgelucht na de gewonnen strafschoppenreeks. "Het is niet eenvoudig, het komt aan op de keuzes van de nemers en de rust bij de doelman. Oblak (Jan, red.) moest als doelman invallen, waardoor het moeilijk was voor hem. Hij was er echter klaar voor. Zijn eerste redding was beslissend, zijn kalmte was geweldig", aldus de keuzeheer van Atlético.

"Het was geweldig teamwork", zegt Simeone verder over het optreden van zijn ploeg. "Het was een pittige wedstrijd, maar ik ben trots op deze groep. Het team werkt heel hard en wil altijd meer. Het is voor een club als Atlético lastig om twee keer op rij bij de laatste acht ploegen te komen in de Champions League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen