Nieuw stadion Cambuur cruciaal: "Hier zit je aan je grenzen"

18 maart 2015, 09:11

Henry van der Vegt werd dinsdag gepresenteerd als nieuwe technisch directeur van SC Cambuur. De opvolger van de naar FC Emmen vertrekkende Marcel Keizer vindt het belangrijk dat de Leeuwarders zo snel mogelijk een nieuw stadion krijgen. Hij ziet dat als een stap die noodzakelijk is voor de groei van de club.

Van der Vegt treedt per 1 mei in dienst bij Cambuur en is zeer ambitieus. De oud-speler van onder meer Willem II en Udinese hoopt dat hij zijn steentje kan bijdragen aan de ontwikkeling van de Friese club. Een belangrijke horde die men in Leeuwarden moet nemen, is volgens de nieuwe technisch directeur dus het bouwen van een nieuw onderkomen. Alleen dan kan de club de sportieve ambities waarmaken, weet hij. Hij hoopt dat de gemeente Leeuwarden voor de zomer een besluit maakt over een nieuwe voetbaltempel. Medio 2017 moet deze in gebruik genomen worden.

"Je weet dat je hier aan je grenzen zit", laat Van der Vegt optekenen in De Telegraaf. "Het potentieel is er natuurlijk wel, want het is elke twee weken stijf uitverkocht. We willen stap voor stap verder groeien, maar uiteraard is een nieuwe accommodatie daarin belangrijk. De insteek is om met goed beleid een stabiele eredivisieclub te worden en te zorgen voor continuïteit. Iedereen realiseert zich dat wat er nu gebeurt bijzonder is. De club geeft de indruk af te weten waar het vandaan komt. Gaat het goed, dan gaat men niet zweven. Gaat het even wat minder, dan raakt niemand in paniek. Daarmee is de basis goed en dat proberen we nog wat meer uit te bouwen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen