Gillhaus treft Advocaat bij Sunderland: "Erg blij met Dick"

18 maart 2015, 09:54

Dick Advocaat is door Sunderland gepresenteerd als opvolger van de ontslagen manager Gustavo Poyet. Hij treft daar landgenoot Patrick van Aanholt, maar in de persoon van Hans Gillhaus is er ook een Nederlander achter de schermen werkzaam bij The Black Cats. Hij is er actief als scout. Gillhaus vindt het een goede zaak dat Advocaat is aangesteld.

De scout heeft Sunderland geadviseerd over Advocaat, geeft hij aan in De Telegraaf. "Wij werken bij Sunderland met een kleine groep. Als een situatie zich voordoet als deze, dan wordt van je verwacht dat je ook je mening geeft en opties naar voren schuift. Dat is nu ook gebeurd", aldus Gillhaus. "Ik ben zelf als scout al bezig met volgend seizoen. Voor de club is het een must om in de Premier League te blijven. Dat moet kunnen, want met onze kwaliteiten staan we te laag op de ranglijst. Dick moet uit de groep halen wat erin zit. Dat is hem wel toevertrouwd."

Sunderland is slechts één punt verwijderd van de degradatiezone. Advocaat moet er in de resterende negen wedstrijden voor zorgen dat de club behouden blijft voor de Premier League. "En dat ga je alleen aan met een ervaren trainer", stelt Gillhaus. "Wij zijn heel erg blij met Dick. Hij is de juiste man op de juiste plaats, want hij heeft een schat aan ervaring en is door zijn verleden bij Glasgow Rangers bekend met het Britse voetbal. Voordeel was dat ik hem ook persoonlijk ken uit onze gezamenlijke tijd bij Oranje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen