Champions League dreigt Engels drama te worden

18 maart 2015, 12:37   Bijgewerkt: 18 maart 2015, 15:37

De clubs uit Engeland hebben wel eens een grotere status gehad in het internationale topvoetbal dan momenteel het geval is. Het is te merken aan de prestaties van de Engelse voetbalgrootmachten in Europa. Chelsea, Liverpool en Arsenal werden dit seizoen al uit de Champions League geknikkerd en vanavond (woensdag) dreigt Manchester City ook te sneuvelen op dit podium. De regerend kampioen van Engeland gaat met een slechte uitgangspositie (1-2 verlies) op visite in het Camp Nou van FC Barcelona.

De Engelse hoop was in de achtste finale van de Champions League gevestigd op Chelsea, Arsenal en Man City. Chelsea moest verrassend haar meerdere erkennen in Paris Saint Germain. Na een prima uitgangspositie, een 1-1 remise in Parijs, slaagden The Blues er niet om het op het eigen Stamford Bridge af te maken. Ondanks een rode kaart in de eerste helft voor Zlatan Ibrahimovic werd er na verlenging met 2-2 verloren van de kapitaalkrachtige Fransen. Arsenal moest ook het onderspit delven tegen een ploeg uit Frankrijk, AS Monaco was verrassend te sterk in een tweeluik (3-1 en 0-2). Er lijkt de laatste jaren een vloek te rusten op Arsenal, dat voor de vijfde keer op rij uitgeschakeld werd bij de laatste zestien.

Mocht het Europese avontuur van Man City ook ten einde komen, dan moet Engeland het doen met één club in de Europa League. Everton is in dat geval nog de enige ploeg die punten kan sprokkelen voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Het is overigens nog maar de vraag of The Toffees zich weten te plaatsen voor de kwartfinale. De eerste ontmoeting met Dinamo Kiev werd met 2-1 gewonnen, dus wordt de return in Oekraïne zeer spannend.

Het moge duidelijk zijn dat er werk aan de winkel is voor de Engelse clubs. De Premier League is natuurlijk een fantastische competitie, waar enorm veel geld in de omloop is en fantastische spelers rondlopen. Het wordt tijd dat dit volgend seizoen weer tot uiting komt in Europa. Of toch nog dit seizoen, dankzij een wonder in Barcelona?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen