NOS doet aanpassingen in afspraken over Eredivisie

18 maart 2015, 13:37

De NOS heeft de afspraken met Eredivisie Media en Marketing CV (EMM) over betaalzender FOX Sports aangepast, op aandrang van het Commissariaat voor de Media (CvdM). De publieke omroep was eerder overeengekomen dat er diverse verwijzingen gedaan worden naar FOX Sports, maar zal hier een streep door trekken.

De NOS heeft bij de aankoop van de samenvattingen afgesproken dat er een een platform zou worden geboden voor de groei van FOX Sports, zei het Commissariaat voor de Media eerder al in een statement. De instantie doelde hiermee op drie afspraken: verwijzingen naar aanvangstijden van eredivisieduels, verwijzingen naar FOX in de naamtitels van analytici en een nieuw programma op de zondagmiddag, met daarin aandacht voor de Eredivisie.

De afspraken zijn dus herzien door de NOS, dat hiermee een dwangsom voorkomt. "De NOS is blij dat het Commissariaat geen reden meer ziet tot het opleggen van een dwangsom en stelt zich altijd aan de Mediawet te hebben willen houden", reageert de publieke omroep via de officiële kanalen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen