UEFA buigt zich vandaag over zaak Feyenoord

19 maart 2015, 07:42

De tuchtcommissie van het Europese voetbalorgaan UEFA gaat zich vandaag (donderdag) ontfermen over de zaak rond Feyenoord. De Rotterdamse club wordt onder meer aangeklaagd voor racistisch gedrag, naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de Europa League-wedstrijd in De Kuip tegen AS Roma (26 februari).

Tijdens het treffen met Roma werd er een opblaasbare banaan richting de Ivoriaanse aanvaller Gervinho gegooid en dat werd geïnterpreteerd als een racistische actie. De UEFA legde Feyenoord niet alleen racistisch gedrag ten laste, maar deed ook onderzoek naar de hoeveelheid voorwerpen die tijdens het Europese duel op het veld gegooid werd. De wedstrijd werd omwille hiervan een kwartier stilgelegd door de Franse arbiter Clément Turpin.

Tenslotte is Feyenoord aangeklaagd voor door fans geblokkeerde trappen in het stadion. De Rotterdammers stuurden een uitgebreide verklaring naar de UEFA, vooral met het doel om de aanklacht van racisme van tafel te krijgen. Tot het papierwerk behoorden ontlastende verklaringen van de Ivoriaanse oud-Feyenoorders Salomon Kalou en Sekou Cissé.

De zaak wordt achter gesloten deuren behandeld, het is nog niet zeker wanneer er een uitspraak wordt gedaan door de tuchtcommissie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen