Drama voor Dortmund: "Avond om snel te vergeten"

19 maart 2015, 09:41

Wat voor Borussia Dortmund een geweldige avond moest worden, liep woensdag uit op een bittere teleurstelling. De Champions League-finalist van 2013 werd in het eigen Signal Iduna Park met 0-3 verslagen door Juventus, dat in deel één van de dubbele confrontatie al met 2-1 te sterk was. Coach Jürgen Klopp wil het drama zo snel mogelijk vergeten.

Het was hét moment om te pieken, maar Dortmund stelde teleur met een zwak optreden. "We hebben het volledig verdiend om uit de Champions League te gaan. Juventus was dit seizoen een maatje te groot voor ons", sprak Klopp na afloop van de teleurstellende nederlaag tegen ZDF. "Een vroeg doelpunt incasseren was het ergste wat ons kon overkomen, zeker met oog op de kwaliteiten van Juventus", aldus de keuzeheer van Dortmund.

Klopp heeft respect voor de Italiaanse tegenstander, maar schrijft het verlies ook op het conto van zijn spelers. "Juventus heeft het uitstekend gedaan, maar wij hebben ook gewoon te weinig gecreëerd. We hadden maar een paar schoten op doel en konden geen druk zetten op de belangrijke momenten. We hadden balbezit op eigen helft, maar kwamen er niet doorheen. Juventus was zeer solide op het middenveld en kreeg steeds meer vertrouwen."

"Het is een avond om snel te vergeten", treurde Klopp verder. "Een 3-0 nederlaag is absoluut niet goed, maar het systeem met uitdoelpunten speelde in ieder geval geen rol", grapte de oefenmeester als een boer met kiespijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen