Juventus maakt nu ook indruk in Europa: "Groot succes"

19 maart 2015, 10:17

In de Serie A is Juventus al een aantal seizoenen een klasse apart, maar het lukte maar niet om ook in Europa te excelleren. Woensdagavond werd enigszins afgerekend met dit gegeven, aangezien La Vecchia Signora ten koste van Borussia Dortmund doorging naar de kwartfinale van de Champions League. In Turijn won de zwart-witte formatie met 2-1, in Duitsland werd het zelfs 0-3.

Trainer Massimiliano Allegri is zeer verheugd met de prestatie van zijn ploeg, maar vindt het lastig om vast te stellen wat het zegt over de kansen van zijn ploeg in het toernooi. "Ik kan kan nog niet zeggen waar we staan, vergeleken met de grootste teams. We realiseren ons wel dat we op technisch en fysiek vlak uitstekend bezig zijn. We hebben onze stempel gedrukt in Europa, met twee zeer sterke wedstrijden. Ditmaal waren we technisch zelfs nog beter dan in de heenwedstrijd. Het is een groot succes", aldus de Italiaanse tacticus.

De wijze waarop Juventus zich ontwikkelt bevalt Allegri alleszins. "Na de groepsfase hebben we ons flink verbeterd, we hebben mooie stappen gezet. We zullen zien of we nu één van de 'magische vier' zullen treffen: Barça, PSG, Real Madrid of Bayern. Ik ben zeer tevreden op het moment, nu is het zaak om dit in de volgende twee duels weer te laten zien", stelt de trainer van Juventus. "We zijn in topvorm en hebben vertrouwen."

De grote man bij Juventus is zonder twijfel Carlos Tevez, die in Dortmund indruk maakte met twee doelpunten en een assist op Alvaro Morata. "Hij kent een geweldig seizoen, met ongelofelijke momenten. Hij stelt zichzelf in dienst van het team en leest de wedstrijd goed", aldus Allegri. In de Serie A maakte Tevez dit seizoen al vijftien doelpunten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen