Wenger reëel over titelkansen: "Chelsea is te ver weg"

19 maart 2015, 12:28

Arsenal steekt in prima vorm, het won dertien van zijn laatste vijftien officiële wedstrijden. De ploeg uit Londen klimt om die reden steeds verder richting de top van de Engelse Premier League en heeft nummer twee Manchester City in het vizier, maar de achterstand op koploper Chelsea is nog altijd groot. Té groot om over een eventueel kampioenschap te praten, vindt manager Arsene Wenger.

"Op dit moment is onze achterstand op Chelsea te groot, ze zijn te ver weg", zegt Wenger op de site van zijn club. Hij is realistisch over de titelkansen van zijn ploeg: "We hebben iedere week de kans om dichterbij te komen. Daarvoor hebben wij goede resultaten nodig en moet Chelsea punten morsen. Het enige wat we daarbij in de hand hebben, zijn onze resultaten. Maar Chelsea heeft een buffer, ik denk dat het gat te groot is."

Achter Chelsea zijn de verschillen klein. Man City, Arsenal, Manchester United en Liverpool staan binnen vier punten van elkaar en strijden om drie tickets voor de Champions League. "Het is spannend", weet Wenger. "We hijgen Manchester City in de nek, maar vlak achter ons zitten United en Liverpool. Zelfs Tottenham en Southampton doen nog mee. Het is aan ons om de rest van dit seizoen goed te presteren."

Koploper Chelsea staat momenteel zes punten voor op Manchester City en zeven op Arsenal. Bovendien speelde het één duel minder, het heeft een inhaalduel tegen hekkensluiter Leicester City tegoed.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen