Bankzitter Van der Vaart: "Wat heb ik aan jammeren?"

19 maart 2015, 12:42

Rafael van der Vaart maakt niet bepaald het leukste seizoen uit zijn carrière door. De 32-jarige Nederlander is bij zijn club Hamburger SV, dat tegen degradatie vecht in de Duitse Bundesliga, gedegradeerd tot bankzitter. Dat valt hem zwaar, laat Van der Vaart weten in een interview met Bild.

Zijn gevoel voor humor is Van der Vaart, ondanks zijn vervelende situatie, niet verloren. Op de vraag van een journalist of hij nog weet wanneer hij voor het laatst in de basis stond bij Hamburger SV, reageert de 109-voudig international gevat. "Dat weten alleen de oudere mensen onder ons", knipoogt hij. "Nee, zonder gekheid. Dat was uit bij Bayern, toen we met 0-8 verloren. Dat is een wedstrijd waar niemand graag aan terugdenkt."

Sinds die oorwassing in München is de rol van Van der Vaart in Hamburg uitgespeeld. "Ik moet nu de ploeg helpen, als dat nodig is. Daar ben ik klaar voor. Ik blijf me volledig inzetten voor deze club", zegt hij.

Toch valt het bankzitten hem zwaar, geeft de oud-speler van onder meer Ajax en Real Madrid toe. "Dit heb ik in mijn carrière nog niet meegemaakt. Maar ook op latere leeftijd kan je nog leren. Dit is voor mij een heel leerzaam seizoen." Dat hij ondanks zijn rol als reserve een ontspannen indruk maakt, is volgens Van der Vaart omdat een negatieve houding hem niet verder helpt. "Ik kan wel gaan jammeren, maar wat heb ik daaraan? Ik geef iedere dag vol gas op het trainingsveld. Dat is de enige manier om terug in het elftal te komen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen