NAC snakt naar uitoverwinning: "Dat hebben we nodig"

19 maart 2015, 13:53

NAC Breda lijkt, met zeven punten uit de laatste vier wedstrijden, eindelijk de weg omhoog te hebben ingeslagen in de Eredivisie. De Brabanders deden aardige zaken in de strijd tegen degradatie. Hekkensluiter FC Dordrecht is op een achterstand van zeven punten gezet, Go Ahead Eagles (twee punten) en Heracles Almelo (drie punten) voelen de hete adem van de Bredanaars steeds nadrukkelijker in de nek. Komende vrijdag treedt NAC buitenshuis aan tegen FC Utrecht.

Na de late maar cruciale overwinning op Go Ahead Eagles heerst er vrolijkheid in Breda, waar men niet kan beschikken over Menno Koch, Aleksandar Damcevski (knie) en Jesse van Bezooijen (voet). In de Domstad hoopt NAC zonder dit drietal weer een belangrijke stap richting lijfsbehoud te zetten. "Het is een uitgelezen mogelijkheid om te stunten", zegt coach Robert Maaskant op de clubwebsite over het uitduel met Utrecht.

"We hebben een uitoverwinning nodig, maar dan moeten we niet zo voetballen als tegen Feyenoord", weet Maaskant. "Ik verwacht dat Utrecht met een ontzettende drang naar voren speelt, dus daar moeten we tegen gewapend zijn. We mogen niet de derde in korte tijd worden die daar veel goals tegen krijgt", aldus de trainer van NAC, doelt op de ruime zegs van de Domstedelingen op FC Dordrecht (6-1) en AZ (6-2).

Aanvoerder Dirk Marcellis kan zich vinden in de woorden van zijn trainer. "Het is op papier misschien de minste, maar de laatste twee wedstrijden in Utrecht hebben laten zien dat ze vlijmscherp kunnen zijn. We moeten ons daar niet door laten verrassen en onze momenten pakken. We hebben het rotsvaste geloof dat we, de top 5 buiten beschouwing gelaten, tegen iedereen kunnen winnen. Dus ook tegen Utrecht. Wij geloven erin."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen