KNVB baalt van beslissing WK 2022: "Heel slechte zaak"

Ger
19 maart 2015, 21:47

De KNVB is niet blij met het besluit van de FIFA om het WK van 2022 in Qatar in de wintermaanden te organiseren. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen laat weten dat de nationale voetbalbond liever een verschuiving naar januari en februari 2022 of 2023 had gezien.

"Dat was onder meer voor de planning van onze eigen competities beter uitgekomen. Nu staan we voor een lastige opdracht", zegt Van Oostveen tegen het ANP. "Als het WK op 20 november begint en 18 december eindigt, zoals het nu lijkt, moeten we uiterlijk eind oktober de competitie hier stilleggen. Dat is een heel slechte zaak, want daardoor moeten we heel vroeg aan het eredivisieseizoen beginnen. In juli waarschijnlijk, als iedereen op vakantie is. Het zal niet meevallen om in die periode belangrijke wedstrijden op het programma te krijgen."

De KNVB was in de hele discussie over het WK van 2022 de mening toegedaan dat als het toernooi niet volgens plan in de zomer zou plaatsvinden, de toewijzing aan Qatar heroverwogen zou moeten worden. Van Oostveen: "We hebben getracht dat meerdere keren aan de orde te krijgen tijdens besprekingen met andere bonden, maar een meerderheid voelde daar niets voor. En dan verlies je het in een democratie."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen