Dost en Vormer naar kwartfinales Europa League

Ger
19 maart 2015, 23:03   Bijgewerkt: 19 maart 2015, 23:09

Bas Dost heeft met VfL Wolfsburg een plek afgedwongen bij de laatste acht van de Europa League. De Duitse club sloot de return op het veld van Internazionale op een 1-2 overwinning af. Dat was na de eerdere 3-1 thuiszege meer dan voldoende om verder te bekeren.

Daniel Caligiuri opende in Milaan na ruim twintig minuten de score. Voor de assist tekende spelmaker Kevin De Bruyne, die nog maar eens onderstreepte aan een zeer sterk seizoen bezig te zijn. Rodrigo Palacio maakte in de tweede helft de 1-1, maar verder kwam Inter niet. Dost stond op dat moment niet meer op het veld. De Nederlandse spits werd na ruim een uur spelen naar de kant gehaald door trainer Dieter Hecking. Hij wist voor de vijfde keer op rij het net niet te vinden en werd vervangen door Nicklas Bendtner, die prompt de eindstand vastlegde.

Ruud Vormer bereikte met Club Brugge eveneens de kwartfinales van het tweede Europese bekertoernooi. Na de 2-1 zege voor eigen publiek op Besiktas won de Belgische equipe ook de return. In Turijke werd het 1-3. Tom De Sutter en Bolingoli Mbombo (2) scoorden voor Club Brugge. Ramon had Besiktas nog wel op voorsprong gezet. Vormer speelde de volledige wedstrijd. Olcay Sahan kreeg in de slotfase rood bij de thuisploeg.