Clasie versus Wijnaldum: "Beiden zijn toe aan stap hogerop"

20 maart 2015, 09:11

Komende zondag staan Feyenoord en PSV tegenover elkaar in De Kuip. Het is een treffen tussen twee topclubs, maar ook tussen twee grote spelers in de Eredivise: Jordy Clasie en Georginio Wijnaldum. Beiden zijn ze al op jonge leeftijd aanvoerder van een club uit de traditionele top drie van Nederland. PSV-coach Phillip Cocu vindt dat de twee spelers de volgende stap in hun carrière kunnen zetten.

"Beiden zijn toe aan een stap hogerop. Zowel Clasie als Gini voelen een wedstrijd aan, bepalen het tempo van hun team", zegt Cocu in gesprek met Metro. De keuzeheer van PSV heeft bewondering voor de ontwikkeling van het tweetal. "Op jonge leeftijd nemen ze hun elftal bij de hand. Wel vind ik Clasie een echte nummer zes, bij hem begint de opbouw van Feyenoord. Gini wordt bij normaal gesproken bij ons een schakel later in het spel betrokken, maar hij kan overal op het middenveld uit de voeten. Ik zeg niet dat Clasie dit in de toekomst niet kan, maar Gini laat op dit moment zien dat hij allrounder is."

"Gini heeft meer bagage dan Clasie", geeft Cocu aan. "Ondanks zijn 24 jaar is Gini een ervaren speler. Hij speelt al vanaf zijn zestiende op het hoogste niveau, heeft de overstap van Feyenoord naar PSV gemaakt en op een WK gespeeld. Hij heeft veel meegemaakt, ook perioden waarin het tegenzat. Daarvan word je beter. Gini speelt het liefst als 'tien', maar kan ook uitstekend een controlerende rol vervullen op het middenveld. Die rol heeft hij zich afgelopen jaar eigen gemaakt, erg knap."

Wijnaldum is niet alleen binnen de lijnen van grote waarde voor PSV, ook in de klaadkamer speelt hij volgens Cocu een belangrijke rol. "Gini bepaalt veel in de groep. Slaat met de vuist op tafel als het nodig is, maar is ook een sfeermaker en heeft oog voor de jonge spelers. Op dit moment is er niemand in de selectie die dat op die manier kan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen