België nadert Nederland op coëfficiëntenlijst UEFA

20 maart 2015, 09:44

Nederland voelt de hete adem van België in de nek, op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Na de resultaten in de Europa League van donderdagavond staat Nederland (nummer negen) nog bijna 4.000 punten voor op de zuiderburen, die eerst meer dan 7.000 punten uit de buurt stonden.

Ajax moest in een dubbele ontmoeting met Dnjepr Dnjepropetrovsk het onderspit delven. Er werd met 1-0 verloren in Kiev, alvorens er na verlenging met 2-1 gewonnen werd in de eigen Amsterdam ArenA. Met Club Brugge wist er zich wel een Belgische club te kwalificeren voor de kwartfinale van de Europa League. De Belgische topclub was in een tweeluik te sterk voor Besiktas.

De verdeling van de tickets voor de Champions League en Europa League komt tot stand op basis van de coëfficiëntenlijst. Als Nederland naar plaats dertien afzakt, heeft het pas vervelende consequenties. De voorsprong op nummer elf Zwitserland en nummer twaalf Turkije is echter flink. Mocht Nederland plaats negen weggeven, dan stroomt de winnaar van de play-offs vanaf 2017 mogelijk twee weken eerder in.

De coëfficiëntenlijst wordt samengesteld op basis van de resultaten in de afgelopen vijf jaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen