Hiddink praat niet meer over vertrek: "Was in de ironie"

20 maart 2015, 12:45

De vorige keer dat Oranje samenkwam, zette bondscoach Guus Hiddink de boel meteen op scherp. Hij liet destijds tijdens een persconferentie weten dat hij zou opstappen als zijn ploeg er niet in zou slagen om de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland te winnen. Dat gebeurde wel, met ruime cijfers zelfs, en in aanloop naar de interlands tegen Turkije en Spanje onthoudt Hiddink zich van dergelijke uitspraken.

Hiddink kwam vrijdag in Amsterdam nog wel even terug op zijn opmerkelijke uitlating van enkele maanden geleden. "Die uitspraak moest je een beetje in de ironie zie. Iemand vroeg of ik zou stoppen als we niet van Letland zouden winnen. Ja, natuurlijk moet je dan gaan. Als je niet van Letland wint, moet je stoppen."

Voor de komende interlands geldt dat niet. "We zitten in een nieuwe periode, dat gevoel had ik voor de wedstrijden tegen Mexico en Letland al. We gaan door, dit is weer een nieuwe wedstrijd. Het klopt dat we niet mogen verliezen van Turkije, dan hebben we het niet meer in eigen hand", verwijst hij naar de problematische situatie in de EK-kwalificatiecyclus. "Maar met deze spelers gaan we winnen van Turkije", besluit hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen