UEFA akkoord met 'winter-WK': "Kunnen we mee leven"

20 maart 2015, 14:05

Voorzitter Michel Platini van de Europese voetbalbond UEFA ziet geen onoverkomelijke problemen nu het wereldkampioenschap van 2022 gehouden wordt in de maanden november en december. De Europese kalender moet flink op de schop voor het toernooi, maar Platini ziet daar wel mogelijkheden voor.

"Hier kunnen we mee leven", zegt Platini over de beslissing van de FIFA om het WK in de wintermaanden te houden. In de maanden juni en juli, wanneer een WK normaliter gespeeld wordt, is het in Qatar te warm om te voetballen en toeristen te ontvangen. Het WK wordt nu gehouden middenin het Europese seizoen. "Maar aanpassingen in de kalender van de Champions League en Europa League zijn mogelijk", denkt Platini.

Wel benadrukt Platini dat er normaal gesproken in november en december interlands gespeeld worden, die voor nationale bonden van groot belang zijn. "De mogelijkheden om interlands te spelen mogen niet verloren gaan. Het gaat om vier speeldata, de FIFA moet deze momenten op de kalender beschermen", vindt hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen