AZ wil zes punten: "Alleen dan is plek drie weer in bereik"

20 maart 2015, 14:15

Door de nederlaag tegen Vitesse (2-1) en de nipte zege van Feyenoord op FC Dordrecht is de achterstand van AZ op de derde plaats in de Eredivisie opgelopen tot vier punten. Maar in de wetenschap dat de Rotterdammers zondag koploper PSV ontvangen, weet coach John van den Brom dat dit gat niet onoverbrugbaar is. Voorwaarde is wel dat zijn ploeg zelf niets laat liggen, om te beginnen thuis tegen Cambuur.

"We willen derde worden, dus dan móeten we de komende twee wedstrijden zes punten pakken. Zo simpel is het. Alleen dan hebben we plek drie weer in bereik", blikt Van den Brom vooruit op de site van zijn club. Na de wedstrijd tegen Cambuur is de volgende wedstrijd van AZ, op 5 april, thuis tegen Feyenoord.

Tegen Cambuur beschikt Van den Brom over een volledig fitte selectie. Ook Celso Ortiz, herstellende van een armbreuk, kan weer spelen. "Maar of hij tegen Cambuur ook al bij de wedstrijdselectie zit, weet ik nog niet. Het is dus mooi dat we in deze fase van het seizoen keuzes kunnen maken op basis van kwaliteiten."

Op de tribune van het AFAS Stadion zit een speciale gast, de Amerikaanse bondscoach Jürgen Klinsmann. De Duitser bekijkt spits Aron Jóhannsson. "Hij komt niet voor niets, want Aron speelt. Nemanja Gudelj is terug van een schorsing, maar verder is de basis hetzelfde als tegen Vitesse", verklapt Van den Brom.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen