Everse: "Als we nu geen punten pakken, is het beslist"

20 maart 2015, 15:24

De eerste wedstrijd van Jan Everse als trainer van FC Dordrecht werd vorige week nipt verloren. Feyenoord (1-2) ging er in de slotminuut met drie punten vandoor, waardoor het eerste optreden van Everse geen punten opleverde. Dat hoopt de opvolger van de ontslagen Ernie Brandts in de komende drie duels wel te doen. Lukt dit niet, dan is het einde verhaal voor De Schapenkoppen in de Eredivisie.

Voor Dordrecht staan er de komende tijd zeer belangrijke wedstrijden op het menu. De achterstand op nummer zeventien NAC Breda bedraagt zeven punten, dus moet er gewonnen worden. Willem II, Heracles Almelo en NAC Breda zijn achtereenvolgens de tegenstanders van Dordrecht. "Als je daar negen punten pakt, ben ik ervan overtuigd dat het goed gaat komen", zegt Everse op de clubwebsite. Komende zaterdag gaan de Dordtenaren op visite bij Willem II, dat tiende staat. "Toch liggen er kansen voor FC Dordrecht."

"Als je de komende drie wedstrijden geen punt pakt, is het beslist", beseft Everse. "Daarna krijg je Vitesse, Cambuur, FC Twente en Ajax nog, waar je misschien een keer kunt stunten, maar overwinningen in de komende wedstrijden zijn noodzakelijk. Als je ze alle drie wint, kan het in mijn ogen niet meer fout gaan. Dan krijg je als team een boost, en ik geloof niet dat je het dan nog weg zou geven."

Spits Mart Lieder was een vraagteken voor het duel in Tilburg, maar kan waarschijnlijk spelen. "Ik denk dat we vandaag of morgen horen of hij fit genoeg is. Op de MRI was niets te zien, hij heeft vandaag gewoon meegetraind; ik ga ervan uit dat hij mee kan spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen