Dijkhuizen: "Gevoel dat we van iedereen punten kunnen pakken"

20 maart 2015, 17:03

Excelsior heeft zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle wat recht te zetten. Niet alleen verloren de Rotterdammers afgelopen weekend met 2-3 van Willem II, eerder in het seizoen werden ze op het eigen Woudestein met 0-5 vernederd door de houder van de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal.

"Die thuiswedstrijd toonde aan wat er gebeurt als je tegen PEC Zwolle te veel ruimte weggeeft", zegt coach Marinus Dijkhuizen op de clubwebsite. "In het eerste kwartier hadden we het nog wel goed voor elkaar, maar de eerste kans voor hen was direct raak. Vanaf dat moment werden we weggespeeld en kregen we een harde Eredivisieles."

"Sinds die wedstrijd zijn wij echter sterker geworden en geven we minder weg. PEC Zwolle zit misschien in een iets mindere fase nu, maar ze zijn wel op volle oorlogssterkte zondag", vervolgt Dijkhuizen, doelend op het feit dat PEC Zwolle vijf van haar laatste zes duels heeft verloren. Wel werd er tussendoor met 6-1 gewonnen van SC Cambuur. Dijkhuizen: "Maar dat had ook 10-1 kunnen zijn. Zwolle is sterk aan de bal en ze kunnen makkelijk scoren."

Het verlies tegen Willem II van afgelopen zaterdag heeft volgens Dijkhuizen geen invloed op het vertrouwen bij Excelsior. "Dat was vervelend, maar meer niet. We hebben nog steeds het gevoel dat we van iedereen punten kunnen pakken en met dat gevoel gaan we daar zondag ook naartoe", besluit Dijkhuizen, die alleen niet kan beschikken over de geblesseerde Gino Coutinho.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen